Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Άλμπουμ βάφτισης!!

Γεια σας!!!
Αυτό το άλμπουμ φωτογραφιών, το έκανα δώρο σε μια φίλη μου, είναι το άλμπουμ από την βάπτιση του μικρούλη της!!!Είναι ένα αγοράκι όμορφο και γλυκούτσικο σαν λουκουμάκι!!!

  Αγόρασα από το λιντλ ένα άλμπουμ,πολύ φθηνό μπορώ να πω, αλλά δεν ήταν όμορφο  το εξώφυλλο του,μαύρο -γκρι (για τα δικά μου γούστα ).
Έτσι είπα να το μεταμορφώσω!!!
Με την συγκατάθεση φυσικά της φιλενάδας μου, αφού έβαλα τις φωτογραφίες της βάφτισης στις εσωτερικές σελίδες, άλλαξα  το εξωτερικό! 
Χρησιμοποίησα χαρτιά  χειροτεχνίας σε χρώματα: πορτοκαλί, γαλάζιο και υλικά ανακύκλωσης :μικρά κουμπιά,διάφορα μεταλλικά από μπομπονιέρες και μαρτυρικά.

Με ανακυκλώσιμες συσκευασίες από κουτιά παιχνιδιών που έχουν κούκλες και από έξω το κουτί διαφάνεια ..από αυτή τη διαφάνεια έκοψα την καρδιά,το σχέδιο δεξιά από την φωτογραφία και πάνω από αυτήν και τα χρωμάτισα με ακρυλικά !
 .....και είναι πολύ καλύτερο!!
Μια σύνθεση έγινε το εξώφυλλο του άλμπουμ!

                                  Εύχομαι να  αρέσει και σε εσάς!!


Λεπτομέρειες από το εξώφυλλο:





























































10 σχόλια:

  1. demi μου πάρα πολύ όμορφο!
    έκανες πολύ καλή δουλειά!
    Μπραβο σου!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Demi, υπέροχα χρώματα και τα έχεις συνδυασει πολυ ωραία! Μπράβο σου!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό το έκανες Demi! Πολύ ωραία η διάταξη και τα χρώματα που χρησιμοποίησες!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο πολυ καλο!!!Δεν ερχεσαι και απο εδω να ριξεις καμια ιδεα ευκολη για κατι πασχαλιατικο για τα 22 τερατακια;;;
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρυσοθέμη σε ευχαριστώ πολύ!!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερινα καλώς ήρθες στο μπλογκ μου και σε ευχαριστώ πολύ!!!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Joanna ευχαριστω πολυ ,χαιρομαι που σου αρεσει!!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αννούλα ευχαριστώ πολύ!Θα επανέλθω με ιδέες..
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άννα, βρήκα κάποιες κατασκευές που ίσως σου αρέσουν και που σχετίζονται με τα πασχαλινα έθιμα.Αφου σχεδον όλοι βαφουμε κοκινα αβγα στο σπίτι εδω θα γραψω μερικες προτάσεις για κατασκευες με αβγουλάκια τέχνης!
    Το αβγό εκτος οτι μπορεί να ενταχθει στο προγραμμα ως διαθεματικο σχέδιο εργασιας, ειναι ενα θέμα που μπορούμε να απασχολήσουμε τα παιδιά με εικαστικες δραστηριότητες και κατασκευες.
    1)Μπορούμε με χαρτοπολτο(έτοιμη χαρτόμαζα που θα βρούμε σε καταστήματα ειδών ζωγραφικής ή θα φτιάξουμε μόνοι μας με κομματάκια απο εφημερίδες) να φτιάξουμε λουλούδι αυγοθήκη να την χρωματίσουμε και μέσα να βάλουμε το δικό μας χειροποίητο αβγό που θα το φτιάξουμε με χειροποιητο χαρτί που θα το χρωματίσουμε και κομματάκι κομματάκι θα το κολλησουμε πάνω στο αβγό μας.
    2)Αβγα εργα τέχνης.
    Αβγά ζωγραφισμένα ακολουθώντας την τεχνοτροπία διασημων ζωγράφων π.χ χωρίζουμε τα παιδια σε 3 ομάδες η κάθε ομάδα έχει φωτογραφίες απο 4 έργα ζωγράφων απο τα οποία θα εμπνευστουν τα παιδιά και θα ζωγραφίσουν τα αβγά.
    3)Με τσόφλια απο τα σπασμένα αβγα (σαν κολαζ)διακοσμούν ένα καλαθάκι απο χαρτόνι και μέσα βάζουν ένα χειροποιητο αβγό.
    4)Φτιάχνουμε αβγο με μπαλόνι που το καλύπτουμε με κομματακια απο εφημερίδες,κατόπιν περιμενουμε να στεγνώσει για να το κόψουμε και να το γεμίσουμε με διαφορα δωράκια.
    Αβγο διακοσμητικο απο μπαλόνιπου κολλάμε πάνω μαλλινες κλωστες και μόλις στεγνώσουν σκάμε το μπαλόνι και έχουμε ενα διακοσμητικό αβγο για το δωματιο μας.

    Ο Λαζαρος και τα λαζαράκια ειναι ενα έθιμο που εχουν πολλές πολεις της χώρας μας .Τον Λάζαρο μπορούμε να τον φτιαξουμε με υλικά ανακύκλωσης και ασπρο υφασμα και τα λαζαράκια που ειναι νηστίσιμα ψωμάκια πλασμένα σαν ανθρωπάκια με σταυρωμένα τα χεράκια τους, μπορούμε να τα ζυμώσουμε και να τα ψήσουμε σε φούρνο το κάθε παιδακι θα πάρει απο ενα λαζαράκι.

    Ενα ωραίο έθιμο για την κυριακη των Βαιων ειναι οι δάφνες που μοιράζουν οι ιερεις στην εκκλησία,μαζί με ενα σταυρουδάκι.
    Μπορούμε να στολίσουμε με φυλλά απο δάφνες ενα καλαθάκι απο χαρτόνι και μέσα να βάλουμε αβγουλάκι και ενα κεράκι στο οποίο το καθε παιδι θα έχει κολλησει γυρω γυρω φύλλα απο δαφνες.
    Οι λαμπάδες αρέσουν πολύ στα παιδια και έχουν πολλες επιλογες για την διακοσμηση τους.
    Αυτά προς το παρόν.
    Αννούλα αν σου αρέσει κατι,ότι θέλεις εδω ειμαι για περαιτέρω εξηγήσεις.
    Και αν θες να σου στείλω τις φωτο με τις κατασκευές και τις αναλυτικες οδηγίες τους.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αννα είδα σήμερα υπέροχες κατασκευές σε αυτό το μπλογκ http://astropeleki.wordpress.com/
    μπορεί κάτι να σου αρέσει!!
    ΑπάντησηΔιαγραφή





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου