Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ;

Γεια σας !Τι κάνετε;

.... Περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός ...σε δεκαεφτά μέρες  έρχονται τα Χριστούγεννα αλλά με τόσο καλές και ηλιόλουστες μέρες  ...νομίζουμε πως ο χειμώνας μας ξέχασε...
Η αλήθεια είναι πως εμάς μας αρέσουν αυτές οι ζεστές μέρες γιατί κάνουμε βολτούλες και περνάμε πολλές ώρες έξω από το σπίτι ενώ πέρυσι τέτοιο καιρό ......είχαμε τζάκι αναμμένο και καλοριφέρ στο φουλ!  




Σήμερα το πρωί ανοίξαμε τα παράθυρα και βλέποντας την ηλιόλουστη μέρα
είπα της μικρής ''θα πάμε βολτούλα'' να μαζέψουμε πάλι κουκουνάρια για να τα χρωματίσουμε όπως είχαμε ξανακάνει πριν μέρες .




 Έχουμε βρει ένα μέρος που έχουν πετάξει πολλά κουκουνάρια και ξεράθηκαν  έτσι  σε κάθε βολτούλα μαζεύουμε μερικά για τις  κατασκευές μας!
 Παιδιά ''βράσαμε''απο την ζέστη τόσο που δεν  άντεχα άλλο ...σπάνιο για μένα που είμαι ''κρυουλιάρα''...





Εδώ φωτογραφία  από προηγούμενες μέρες ...η μικρή χρωμάτισε  με δαχτυλομπογιές τα κουκουνάρια και στο τέλος τους έβαλε χρυσόσκονες).


  Μαζί με τα δεντράκια έστειλα στην ανιψούλα μου και τρία μπουκάλια  χιονανθρωπάκια !!





Τα έφτιαξα με βάση στα δυο από μπιμπερό και στο ένα από πλαστικό μπουκάλι χυμού.Τα κεφαλάκια τους είναι μπάλες φελιζόλ ,τα ματάκια είναι διπλόκαρφα βαμμένα μαύρα.
Εύχομαι να αρέσουν και να τα αγοράσουν!
Α και το καλύτερο  ....Η μικρή με τρέλανε να στολίσουμε το δέντρο....έβλεπε στολισμένα δεντράκια στα σπίτια συγγενών και φίλων και με ζάλισε.
Για αρχή στόλισε και'' ξεστόλιζε'' το μικρό δεντράκι  της κουζίνας(το είχαμε πάρει πέρυσι και το είχαμε στολίσει στο παιδικό)φτιάξαμε στολιδάκια με αλμυρό ζυμάρι και όταν κρύωσαν τα ζωγράφισε και τα κρέμασε,μα τα βαρέθηκε..... μετά ήθελε το μεγάλο...πήγα στην αποθήκη πήρα δέντρο και στολίδια και ξεκινήσαμε το στόλισμα...Είχε μεγάλη χαρά αφού δεν το περίμενα ,μου έφερνε ένα εν κλαδάκι για να το βάζω στο δέντρο και μόλις βάλαμε τα φωτάκια την πήρα αγκαλιά να βάλει το αστέρι στην κορυφή....τι όμορφες και αξέχαστες στιγμές!!!!!




''Μαμά τώρα βάζουμε τις μπάλες'' και άρχισε να στολίζει σ΄ένα σημείο που έφτανε είχε βάλει όλες τις μπάλες μαζί.....τις άφησα γιατί χαιρόταν αφάνταστα με την δουλειά που έκανε και μου έλεγε ''μαμά είμαι η βοηθός σου εεεε; κάνω καλή δουλειά...'' (όταν κοιμήθηκε το ψιλό σουλούπωσα )μέχρι την επόμενη στιγμή που θα τα βάλει πάλι όπως θέλει....Εκείνη.....

 Στολίσαμε ακόμη ένα  μικρούλι δεντράκι στο παιδικό.....τώρα είμαστε κομπλέ.....χα χα!

Να είστε όλοι καλά και με το  καλό να έρθουν οι γιορτές των Χριστουγέννων.

                                             Φιλιά!!! 
                                             Δήμητρα

11 σχόλια:

  1. Ευγενική μου Ντεμη, να είσαστε καλά και να στολίζετε το σπιτικό σας πάντα με τέτοιες ομορφιές. Η κορούλα σου σωστό μοντελάκι και σωστή κουκλίτσα, δεν πειράζει που στο ξαναλέω, έτσι?
    Να την χαίρεστε !!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντεμη και του χρονου να στολισεται τα δεντρακια σας με την κουκλα σου παρεα
    ειναι μεγαλη η χαρα των παιδιων οταν βοηθανε σε ολα αυτα
    καλες γιορτες να εχετε
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντεμη μου και του χρονου σας ευχομαι!!!Πολυ ομορφα πραγματακια εφτιαξες παλι με την κορουλα σου!!!Η οποια νομιζω πως εχει ψηλωσει πολυ !!!Πωπω πως μεγαλωνουν τοσο γρηγορα?Εμας την κορυφη στο δεντρο την βαζει παντα ο μπαμπας μας αλλα φετος τον βοηθησε η Μαρίλια!!!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A!A!και του χρονου!!με υγεια και πολλες πολλες χαρες!!!να χαιρεσαι την κορουλα σου!!και καλες γιορτες να εχετε!!!
    Καλημερα και σε ευχαριστω!!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Demaki, κι εγώ την ίδια τακτική ακολουθώ (με το δέντρο)! Και του χρόνου! Αν έχεις όρεξη, έλα να παίξουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι!!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Evie ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και φυσικα χαιρομαι για οσα λες για την ζουζουν μου και παλι ευχαριστώ!!!!!!Να εισαι παντα καλά!!!!!Φιλιά!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειρηνη Σ σε ευχαριστώ παρα πολύ και εσυ να εισαι παντα καλά!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΩΓΩ μου σε ευχαριστώ πολύ και εσυ να χαιρεσαι το Μαριουλάκι σου παντα με υγεια!!Οσο για το υψος τι να πω ....τα γονιδια εγω 1,75 και ο μπαμπας της 1,85..
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. lourdi σε ευχαριστώ πολύ και οι δικες μου ευχες για σενα να ειναι οι καλύτερες σου γιορτες με πολύ χαρά και απεριοριστη ευτυχια!!!!!
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανεράιδα μου γλυκια, σε ευχαριστώ πολύ να χαιρεσαι την οικογενεια σου!!!!! ερχομαι για το παιχνιδάκι........
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και του χρονου να εισαστε καλα να ξαναστολισετε το δεντρο σας με υγεια και χαρα.
    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου