Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Το ροζ παιδικό δωμάτιο!

Το παιδικό δωμάτιο της κόρης μου είναι  ο ομορφότερος χώρος του σπιτιού!
Είναι μεγάλο,ηλιόλουστο,φωτεινό με πολλά χρώματα σε διακοσμητικά αλλά και στους τοίχους.Σε παλαιότερη ανάρτηση εδώ μπορείτε να δείτε πως μεταμόρφωσα τα διάφορα αντικείμενα και κρεβάτια με ύφασμα!
Η μικρή μεγάλωσε αλλά δεν είναι και πολύ των αλλαγών...(σε αντίθεση με μένα)...Παρόλο αυτό, με το Μπίρι Μπίρι την πείθω να του αλλάζω θέσεις στα έπιπλα ....Είναι σαν μια έκπληξη  που της κάνω κάθε αλλαγή εποχής  ...
Έτσι κάνω πάντα, έρχεται  από το σχολείο και με χαρά ανοίγει την πόρτα 
μόλις της πω ''έκπληξη στο δωμάτιό σου''. Τότε μπαίνει και αρχίζει να το διακοσμεί όπως θέλει εκείνη!!!
Στο δωμάτιο έχουμε προσθέσει δεύτερο κρεβάτι για να κοιμάται  η ξαδερφούλα της κόρης μου που  μας επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι!

Η νέα διαρρύθμιση είναι κοντά τα κρεβάτια και ανάμεσα τους το έπιπλο που μεταμόρφωσα με ταπετσαρία και σας το είχα δείξει  εδώ  .


Τα λουλουδάτα μαξιλάρια όπως και όλα τα υφάσματα τα έχω ράψει εγώ!
Πέρυσι από την λαϊκή είχαμε  πάρει το λουλουδάτο ύφασμα και μαζί με τα καλύμματα  είχα φτιάξει και τα διακοσμητικά μαξιλάρια για τα δυο κρεβάτια.
Παρακάτω οι φωτογραφίες δείχνουν πως ήταν το δωμάτιο τον χειμώνα......με χρώμα .... ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ !!!!
Σε διαφορετικές θέσεις τα κρεβάτια ...όμως αυτή είναι η αγαπημένη διαρρύθμιση της μικρής!!!!Θα το κάνουμε πάλι έτσι το Φθινόπωρο !!!!


Πρόσφατα πήγα βόλτα στο  γνωστό παιχνιδομάγαζο και χάζεψα με τα θαλασσινά και τα αυτοκόλλητα με γοργόνες....δεν πήρα τίποτα γιατί δεν ξέρω αν θα αρέσουν της κόρης μου ...σε αυτά εκείνη κανονίζει ...Θα την πάρω μαζί μου να τα δει ...αν πει ΟΚ ..τότε ποιος με πιάνει !το δωμάτιο θα έχει αέρα θαλασσινό!ΧΑΧΑ!!!!!!!

Και για τέλος, σας δείχνω πως ανακαινίσαμε δυο ξύλινα κουτιά  που βρήκε ο άντρας μου στην δουλειά.Έγιναν παιχνιδόκουτα για το παιδικό!
Πρώτα τα έτριψε για να τα λειάνει μια και είχαν ξυλάκια μέσα και έξω...
Μετά έβαλε ροδάκια ,κατόπιν τα ασταρώσαμε και η μικρή τα έβαψε από έξω!

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ
Το μικρό δεν είχε καπάκι αλλά ένας φίλος μαραγκός  μας έκοψε ξύλο κόντρα πλακέ θαλάσσης, φυσικά βάλαμε μεντεσέδες  για να ανοιγοκλείνει !!!

Πριν η ντουλάπα μελαμίνης σε χρώμα καφέ σκούρο.

Η ντουλάπα μετά !!Δεν την έβαψα αλλά έβαλα ταπετσαρία που είχα πάρει από το LEROY.
Το βασικό στην τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι να βγάζουμε τον αέρα που δημιουργεί φουσκάλες και να μην βάζουμε υπερβολική κολλα γιατί  λερώνει την ταπετσαρία και αφήνει σημάδια.

Σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!!!
                                  Δήμητρα

2 σχόλια: